TAGASI - Uudised

Tahaksin pisut tutvustada oma hoiukodu kodukorda

31.08.2019

Kuna minu hoole all on väga palju erinevaid kiisusid – nii terveid kui ka erinevate tervisemuredega -, siis on väga oluline nende paigutamine eri ruumidesse. Terved kassid saavad elada kassitoas, kus ma neid ikka pidevalt jälgin. Haiged ja ravi vajavad loomad tuleb aga tervetest eraldada, nakkusohtlikud veel eraldi karantiini. Selle tõttu on väga oluline uute loomade võtmise planeerimine. Ma ei saa õuest tulnud looma kohe tervetega kokku lasta. Võtta saan vaid vabade kohtade olemasolul. Kõik sellised toimingud vajavad planeerimist, kokkuleppimist ja vahetut suhtlemist abivajajaga.
Eelmisel nädalal juhtus aga nii, et sain kõne inimeselt, kes oli püüdnud kogemata kinni hulkuva kiisu ja soovis teada, kuhu teda tuua. See oli minu jaoks väga ootamatu ja ebameeldiv olukord, sest ma polnud arvestanud sellega ega polnud mul ka vaba kohta, sest tegelesin Vinni projektiga. Kui ma ütlesin, et mul pole hetkel vaba kohta, lubati kass Märjamaa vahele lahti lasta. Hiljem muidugi öeldi, et nad poleks seda teinud. Mul on sellega seoses väga suur palve, kallid teised MTÜ-d! Ärge suunake kinni püütud loomi minu ukse taha, väitega, et küll noormees võtab!
Kiisu võtsin enda juurde, ma ei saaks edasi elada mõttega, et ta kuskil tänaval ohtude käes ringi lippab. Ilus kiisu sai ilusa nime – Desiree. Esimesel võimalusel sõitis ta kliinikusse ülevaatusele, kus ta steriliseeriti ja loputati narkoosis kõrvu, sest need olid paksult lesta täis ja põletikus. Muid tervisehädasid tal ei tuvastatud. Nüüd on ta hoiukodus tagasi, saab kõrvadele ravi ning kahe nädala pärast peame uuesti minema kõrvu näitama. Desiree on olnud kindlasti kodukass, sest ta ainult süles istuda tahakski. Kui keegi tunneb oma kiisu ära, võtke minuga ühendust. Leitud on ta siis Päärdu kandist.